V srcu je bila odločitev jasna. Dom in prostor potrebujeta podporo in zdravljenje. Potrebujem vzpostaviti povezavo z vsem, kar me obdaja, da bom lahko zaživela v harmoniji in radosti s prostorom. Zavedala sem se, da je to proces, ki bo sprožil marsikaj in bo potrebno veliko volje in truda za postavitev novega.

Z Robijem Lavinom, ki deluje v okviru Zavoda za celostni razvoj Anima Mundi, smo se dogovorili za geomantijsko analizo, ki je pokazala, da sva se s partnerjem znašla v značilnem obdobju, ki kliče po preobrazbi ter ponuja možnosti, kako zaživeti bolje in drugače na dani lokaciji. Pokazala se je potreba, da se razjasnijo cilji, želje in namera, kako naprej v medsebojnem odnosu ter v odnosu do sebe in do doma.

Vse skupaj je trajalo dobra pol leta in lahko priznam, da sem na koncu že dihala »na škrge«, ker je bil proces dolg in intenziven. Ker si je v takem procesu dobro vzeti čas, da se zadeve sproti bistrijo, kažejo šibkosti in danosti ter, da se zasidrajo tako v prostor kot tudi v vse, ki v njem živijo.
Zdravljenje je zajemalo energijsko čiščenje hiše s pomočjo prijateljev, sorodnikov in znancev, ki so bili pripravljeni prisostvovati in podpreti najin proces pod vodstvom Robija. Hvaležna sem vsem, ki so se odzvali najinemu »klicu na pomoč in podporo«. Navdihujoče zanimiva in intenzivna izkušnja za katero bom večno hvaležna saj sem šele takrat spoznala, kako veliko moč ima zvok, glasovi in petje.
Enodnevno srečanje je zajemalo pogovor, vaje povezanosti v steber pretočnosti ter na koncu glasno petje v skupini, ki je dodobra prečistilo prostore in hišo do temeljev in še dlje. V prostoru se je vzpostavil tak mir in neverjetna pretočnost. Temu procesu so sledila najina skupna srečanja z Robijem preko zooma, skupne meditacije ter pogovori v smeri iskanja in ozaveščanja najinih šibkosti ter dvigovanja in krepitve najinih potencialov.

Preobražala sva sebe in posledično tudi prostor in stare zasidrane vzorce. Počasi sem začela vzpostavljati nove povezave s prostorom. Čutenje kraja je bilo bolj intenzivno in bolj pristno. Čutila sem se bolj povezana s krajem in okolico, čutila sem pripadnost. Zelo kmalu pa se je začela risati tudi širša slika, kako naj bi prostor tudi fizično preobrazila in preuredila.

V zaključku je bila predvidena postavitev zdravilnega kamna imenovanega menhir, na zemljišče, na območje ozemljitve z namenom ozdravitve motečega vpliva sevanja geopatskega stresa daljnovoda, ki se nahaja v neposredni bližini hiše. In hkrati bioenergijsko izboljšanje ter ozemljitev novega arhetipa bivanja. Unikatno zdravilno znamenje kozmogram je označevalec identitete in vitalnosti prostora. Ob zaključku zdravljenja smo ga postavili v
središče vrta, kjer ustvarja svojo kupolo zaščite in miru……

………………..se nadaljuj